Kreatin monohidrat - Prehransko dopolnilo, ki ga moraš poznati

Zakaj jemati kreatin monohidrat?

Ne glede na to, ali ste športnik samo v prostem času, ali pa se s športom ukvarjate profesionalno, bi morali kreatin monohidrat vključiti v svojo prehrano. Naj vam predstavimo kaj kreatin sploh je, in zakaj vam lahko pomaga izboljšati vašo športno zmogljivost.

V današnjem svetu lahko najdemo vedno več ljudi, ki vedno iščejo nove načine, kako preseči svoje limite in doseči vrhunsko zmogljivost.

Ultramaratoni na 100 milj (170km) in triatloni Ironman, ki so bili pred 10 leti majhni subkulturni dogodki, organizirani za peščico ljudi, ki so se bili pripravljeni naprezati več kot 24 ur naenkrat, so zdaj prerasli v velikanske medijske spektakle z veliko več udeleženci, ki so se pripravljeni podati v takšne ekstreme.

Vsi smo že videli slike vrha Mt. Everesta s stotinami ljudi, ki stojijo v vrsti, da bi se povzpeli na najvišjo goro na svetu samo zato, da bi naredili selfie. Podoben porast priljubljenosti lahko opazimo pri večini ekstremnih športov.

A niso samo osemtisočaki polni ljudi – fitnesi, plezalni centri in boksarski/MMA klubi beležijo rekordno število članov, fitnes trenerji pa so med največjimi ustvarjalci v panogi na družbenih omrežjih.

Zlasti po zaslugi številnih fitnes vplivnežev na platformah, kot je YouTube, ima vsakdo, ki ga zanima, nenadoma dostop do znanja in praks iz sveta fitnesa.

 

Fitness

 

Plani prehranjevanja in dodatki, ki so bili nekoč namenjeni izključno za profesionalne športnike, so zdaj standardni in omogočajo širši javnosti in povprečnim športnikom, da dosegajo ravni, ki so blizu prejšnjim rekordom ali pogosto celo nad njimi.

Eden izmed dodatkov, ki je delno odgovoren za to ogromno izboljšanje zmogljivosti, je ravno kreatin monohidrat.

Kreatin najdemo v majhnih količinah v mesu in ribah, sintetiziramo pa ga tudi ljudje sami v jetrih, ledvicah in trebušni slinavki. Pri vretenčarjih je odgovoren predvsem za oskrbo mišic z energijo.

Ciljno dopolnjevanje poveča telesno zmogljivost med vadbo hitrosti kot del kratkotrajne telesne dejavnosti in lahko poveča učinek vadbe moči na mišično moč.

 

Kreatin monohidrat: skrivnost, ki jo razpletamo

Kreatin monohidrat, naravna spojina, ki jo v majhnih količinah najdemo v rdečem mesu in ribah, je v zadnjih letih pritegnil pozornost športne in fitnes skupnosti. Naloga te snovi je oskrba mišic z energijo, kar vodi do povečane zmogljivosti. Znanstveniki so izvedli obsežno raziskavo, da bi razumeli potencial in mehanizme kreatin monohidrata. Znano je, da kreatin monohidrat poveča zaloge fosfokreatina v mišicah in spodbuja hitro proizvodnjo energije med intenzivnimi aktivnostmi.

 

Povečajte svojo zmogljivost: ORGAINIC kreatin monohidrat to omogoča

Eden najpomembnejših vidikov kreatin monohidrata je njegova sposobnost povečanja atletske učinkovitosti. Številne študije so pokazale, da lahko jemanje kreatin monohidrata povzroči povečano proizvodnjo sile, izboljšano vzdržljivost in povečanje mišične mase. Zaradi tega je priljubljena izbira za športnike, ki izvajajo eksplozivne in ponavljajoče se gibe, kot so šprinterji, dvigovalci uteži in nogometaši. Organski kreatin monohidrat lahko z zagotavljanjem dodatne energije telesu pomaga prebiti meje in doseči novo vrhunsko zmogljivost.

 

Naj vas ne skrbijo stranski učinki: varnost in zdravje pri jemanju kreatin monohidrata

Varnost prehranskih dopolnil je ključnega pomena, saj se je v zvezi s tem izkazalo, da je kreatin monohidrat v veliki meri varen. Številne znanstvene raziskave so pokazale, da se jemanje kreatin monohidrata v priporočenih odmerkih na splošno dobro prenaša. Lahko se pojavijo neželeni učinki, kot so prebavne težave ali rahlo zastajanje vode, vendar so zelo redki in začasni. Kljub temu pa je priporočljivo, da se pred jemanjem katerega koli prehranskega dopolnila posvetujete z zdravnikom, še posebej, če imate že obstoječe zdravstvene težave.

 Sprint

 

Najpogostejša vprašanja o kreatin monohidratu

Kdo naj jemlje kreatin monohidrat?

Kreatin monohidrat je še posebej koristen za posameznike, ki se ukvarjajo z intenzivnim športom ali vadbo moči.

Je kreatin varen?

Več kliničnih študij je preučilo to vprašanje in jemanje kreatina v priporočenem razponu odmerkov se je izkazalo za varno.

Kateri je najboljši način jemanja kreatin monohidrata?

Tako imenovana "faza obremenitve" vključuje višji odmerek v prvih nekaj dneh, ki mu sledi vzdrževalni odmerek. Druga možnost je, da vzdrževalni odmerek začnete jemati takoj.

Je kreatin doping?

Ne, kreatin monohidrat ni prepovedana snov v športu in se ne šteje za dopinško sredstvo.

 

Optimalni rezultati: Kako pravilno uporabljati kreatin monohidrat

Da bi dosegli optimalne rezultate z ORGAINIC kreatin monohidratom, je dosledno uživanje ključnega pomena. “Faza obremenitve” s povečanim odmerkom lahko traja več dni, čemur sledi vzdrževalna faza z nižjim odmerkom. Izbira, kdaj ga jemati, lahko prav tako vpliva, saj mnogi strokovnjaki priporočajo jemanje kreatin monohidrata po treningu. V kombinaciji z uravnoteženo prehrano in ustrezno hidracijo lahko ORGAINIC kreatin monohidrat pomaga znatno izboljšati vašo raven zmogljivosti.

Na splošno je organski kreatin monohidrat varen in priljubljen način za povečanje telesne zmogljivosti. Obsežne raziskave in široka uporabnost ga uvrščajo med najbolj raziskana in s številnimi študijami podprta prehranska dopolnila na trgu. Vendar je pomembno upoštevati individualne potrebe in zdravstvene razmere ter po potrebi poiskati strokovni nasvet.

 

Zaključek:

Če povzamemo, je kreatin monohidrat upravičeno del standardne prehrane vsakega športnika. Ne glede na to, ali gre za hobi ali profesionalno raven, je osnova za vrhunsko telesno zmogljivost optimalna oskrba telesa z energijo in hranilnimi snovmi. Kreatin monohidrat je ena od teh snovi, ki je bistvena za telo.

Če iščete naraven način za izboljšanje svoje atletske zmogljivosti preverite ORGAINIC kreatin monohidrat iz naše spletne trgovine.

ORGAINIC kreatin monohidrat je lahko ravno tisti spodbujevalec, ki ga potrebujete.

Tukaj lahko izveste več o blagovni znamki ORGAINIC in njihovem poslanstvu, da naredimo revolucijo v svetu športne prehrane.

KreatinKreatin monohidratOrgainic